Dan brez zavržene hrane

Slovenski dan brez zavržene hrane je nacionalna pobuda, namenjena ozaveščanju o pomenu zmanjševanja količine zavržene hrane in odgovornega ravnanja z viri. Povprečen Slovenec je zavrgel 78 kg hrane oz. šest kilogramov več kot leto prej. Skupaj pa 165 tisoč ton hrane, kar je skoraj desetina več kot leto prej.
Čeprav je dan brez zavržene hrane simboličen, je njegov namen jasen- spodbuditi trajne spremembe v naši prehranski verigi.
Posebno vlogo pri tovrstnih projektih nosijo tudi Centri za krepitev zdravja.
Pri nas lahko pridobite informacije o pridelavi in proizvodnji hrane, o njenem ustreznem skladiščenju in shranjevanju, pripravi in konzumaciji ter o gospodarnem ravnanju z odpadki.
Če vas tematika zanima ali imate kakršno koli vprašanje, vam je v našem centru za posvet na voljo dietetičarka. Kontaktirate jo lahko na urska.kastelic@zdkocevje.si ali pokličete ne telefonsko številko 01 893 90 55.