Marec - Mednarodni mesec ozaveščanja o raku prebavil

Rak prebavil

Mesec marec je Mednarodni mesec ozaveščanja o rakih prebavil.🎗
Rak debelega črevesa in danke se razvija počasi, od osem do deset let. V Sloveniji je še vedno veliko bolnikov odkriitih v napredovalih stadijih. Zdravljenje zgodnjih stadijev raka je cenejše, krajše in za bolnika veliko lažje, zato je zgodaj postavljena diagnoza še toliko bolj pomembna. 
Vsi prebivalci Slovenije, ki dopolnite 50 let, ste vabljeni v program Svit, ki je namenjen zgodnjemu odkrivanju raka na debelem črevesu in danki. Vključuje moške in ženske med 50. in 74. letom starosti, ki so k sodelovanju vabljeni na vsaki 2 leti. Program ohranja zdravje in kakovost življenja, vsem pacientom z odkrito boleznijo pa omogoča hitro in učinkovito vključitev v nadaljnje zdravljenje.
V Centru za krepitev zdravja Kočevje vam v okviru programa SVIT nudimo SVITOVO PODPORO, kjer se lahko udeležite individualnega posveta, z namenom povečanja seznanjenosti  programa, razumevanjem namena programa, spodbude za sodelovanje v programu ter prikaza in pojasnil pravilnega izvajanja vseh postopkov in podporo tistim, ki potrebujejo podporo in pomoč (ovirane in invalidne osebe) pri vključevanju v Program Svit.
Svitovo podporo izvajata diplomirani medicinski sestri v Centru za krepitev zdravja Kočevje vsak delavnim med 8.00 in 12.00 uro po telefonu ali e-pošti. Za individualni posvet se je potrebno predhodno naročiti. 
Kontaktni podatki: ☎Telefon: 01/ 893 90 56  📩 e-pošta: ckz@zdkocevje.si.

SVIT REŠUJE ŽIVLJENJA❗❗❗
Program Svit lahko marsikomu reši življenje, mnogim pa prihrani veliko trpljenja, ki ga povzroči zahrbtna bolezen.