Festival slovenske hrane

Vabimo vas na Festival slovenske hrane, ki ga Slovenci obeležujemo kot teden slovenske hrane. V tednu slovenske hrane je petek rezerviran za tradicionalni slovenski zajtrk (takrat se naša ekipa odpravi na teren po šolah), naš dogodek pa se odvija že v četrtek.
Skozi celo dopoldne vas bo na vhodu v stavbo Zdravstvenega centra Kočevje spremljala stojnica, kjer vam bodo zaposleni v Centru za krepitev zdravja Kočevje podajali raznovrstne informacije o poteku dejavnosti v okviru festivala. Predstavili vam bomo tudi druge dejavnosti, s katerimi se ukvarjamo ter vam podali kakšen dober nasvet o skrbi za svoje zdravje.
Od 9.00 - 11.00 smo za vas pripravili 2 analizi, ki vsaka po svoje zgovorno pričata o našem zdravstvenem stanju.
- Pri analizi telesne sestave vas na napravi podobni tehtnici analiziramo ter dobimo podatke o sestavi vašega telesa- npr. % maščobe in mišične mase, celokupne tekočine, potrebe po energiji,... Rezultate vam bomo primerno predstavili ter ustrezno svetovali.
- Pri meritvi gleženjskega indeksa ugotovimo razmerje med izmerjenimi krvnimi tlaki v nadlakti in gležnjih, s tem pa potrdimo sum na periferno arterijsko bolezen. Medicinska sestra bo meritve izvajala ločeno v svoji ambulanti, tako da bo poskrbljeno za zasebnost in dobro počutje.
Na meritve se ni potrebno predhodno naročiti, saj so meritve hitro izvedene.
Od 11.00 - 13:00 bo za vas fizioterapevka pripravila podrobnosti prikaza vaj za spodnji del hrbta.
Delavnica bo potekala v sejni sobi Zdravstvenega centra Kočevje, Roška cesta 20 (2. nadstropje)
V sklopu delavnice vaj za spodnji del hrbta se bomo osredotočili na preventivne aktivnosti, ki jih lahko izvajamo, da bi zmanjšali verjetnost pojava bolečine v križu. Govorili bomo o ukrepih, s katerimi si lahko pomagamo sami, kadar je bolečina v spodnjem delu hrbta že prisotna. Prav tako se bomo dotaknili teme o ergonomiji na delovnem mestu in v vsakodnevnem življenju.
Zaželjene so predhodne prijave na ckz@zdkocevje.si ali 01 893 90 56.
S seboj potrebujete blazino, čisto športno obutev ter športna oblačila.
Od 15.00 - 16.00 pripravljamo kuharsko delavnico, kjer se bodo pomešale tradicionalne jedi in novodobne sestavine. Dobimo se ob 15.00 v pritličju zdravstvenega centra (Roška cesta 20). Za sestavine in ostalo opremo poskrbimo mi, delavnica je brezplačna. Na delavnico dobrodošle polnoletne osebe po predhodnji prijavi na ckz@zdkocevje.si ali 01 893 90 56. Število mest je omejeno.
Festivalni dan bo zaokrožilo predavanje Moj odnos do hrane (prenajedanje). Tematiko bosta predstavili psihologinja Centra za krepitev zdravja Kočevje Urška Bančič ter gostujoča predavateljica dietetičarka Katarina Adamič. Predavateljici bosta naslovili razliko med motnjami hranjenja in motnjami prehranjevanja ter skozi svoje oči predstavili rešitve na omenjeno problematiko.
Predavanje je primerno tako za zdravstvene delavce kot tudi vse ostale, ki jih zanima tematika prenajedanja.
Dogodek se bo pričel ob 17.00 v sejni sobi zdravstvenega centra (Roška cesta 20). Prijave niso potrebne. Za topli napitek bo poskrbel organizator.
Pridružite se nam, zagotovo se bo za vsakogar našlo nekaj zanimivega.