17. MAJA OBELEŽUJEMO SVETOVNI DAN HIPERTENZIJE – vabljeni na brezplačne meritve krvnega tlaka

Brezplačne meritve krvnega tlaka

MESECA MAJA poteka globalna akcija ozaveščanja o krvnem tlaku. Zvišan krvni tlak je pomemben dejavnik tveganja za bolezni srca, možgansko kap, ledvične bolezni in celo bolezni oči. Za razliko od drugih bolezni, na katere nas opozorijo določeni znaki oz. simptomi, najpogosteje bolečina, visok krvni tlak pogosto sprva ne povzroča težav, nič ne boli, zato ne pritegne naše pozornosti in se ga zlahka spregleda. Do odkritja, ki je velikokrat naključno, pa našemu telesu povzroči že veliko škode, zato ga imenujemo »tihi ubijalec«.

VELIKO LJUDI IMA POVIŠAN KRVNI TLAK Skoraj vsak četrti odrasel človek na svetu (skupno skoraj 1,8 milijarde ljudi) živi z visokim krvnim tlakom. Skoraj polovica se jih tega ne zaveda. Med tistimi, ki se zavedajo, jih polovica ne stori ničesar, da bi nadzorovali svoj krvni tlak s spremembo življenjskega stila ali z zdravili. To pomeni, da je 75 % svetovnih bolnikov z zvišanim krvnim tlakom izpostavljenih povečanemu tveganju, da zbolijo za srčnimi obolenji, možgansko kapjo, ledvičnim obolenjem in doživijo nenadno smrt. Edini način, da ugotovimo, ali je naš krvni tlak zvišan je, da ga izmerimo. ‼️‼️

PRIDRUŽITE SE NAM NA BREZPLAČNIH MERITVAH KRVNEGA TLAKA. Vabimo vas, da tudi vi sodelujete v globalni akciji »Mesec meritev maj 2023« in preverite vaš krvni tlak. Meritve krvnega tlaka bomo izvajali v TOREK, 16. maja, od 9.00 do 11.00 v telovadnici Zdravstvenega doma Kočevje (spodaj pri fizioterapiji). Lepo Vabljeni.

Za dodatne informacije smo vam na voljo: 01 893 90 56 📧 ckz@zdkocevje.si